Politică de retur

Politica de retur

  1. RETURNAREA PRODUSELOR – ACHIZITII PERSOANE FIZICE:Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privinddrepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi modificarile şi completarile unor acte normative ulterioare:Aveti dreptul de a va retrage din prezentul contract, fara a preciza motivele, in termen de 14 zile. Perioada de retragere expira dupa 14 zile incepand de la ziua la care intrati dumneavoastra sau o terta parte, alta decat transportatorul, indicata de dumneavoastra, in posesia fizica a produsului. Intrarea in posesia fizica a produsului este certificata de semnarea documentelor de transport sau livrare.
  2. RETURNAREA PRODUSELOR – ACHIZITII PERSOANE JURIDICE:In cazul persoanelor juridice (asociatii, organizatii, societati comerciale etc. care sunt inregistrate in baza unui cod fiscal), nu se aplica perioada de returnare.Clientii – persoane juridice, beneficiaza de optiunea de returnare a produselor doar in anumiti termeni si conditii!
  3. NU SE POT RETURNA URMATOARELE CATEGORII DE PRODUSE:– Produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi,  sau care nu respecta termenii de garantie.
   – Produse care nu respecta termenii certificatului de garantie.
   – Produse care au fost montate sau utilizate in instalatiile termice & climatizare. In cazul in care produsul a fost instalat de catre personal autorizat (in conformitate cu informatiile mentionate pe certificatul de garantie) sau neautorizat (in urma optiunii clientului), reglementarile legale mentionate in OG Nr. 34/2014 nu se mai aplica. Orice actiune de instalare se finalizeaza prin prezentarea instructiunilor de utilizare si intretinere, prin prezentarea modului de folosire si prin predarea aparatului in perfecta stare de functionare, clientul dandu-si acordul expres pentru amplasamentul aparatului.

  – Produse ce au fost comandate pe baza de Comanda Speciala si au fost livrate in urma angajamentului ferm al clientului pe baza platii unui avans.
  – Produse ce au fost aduse de prestator (HOME RACING SIMULATORS SRL) pe baza unui contract de vanzare (contract de vanzare – orice contract în temeiul căruia profesionistul transferă sau se angajează să transfere proprietatea asupra unor produse către consumator, iar consumatorul plăteşte sau se angajează să plătească preţul acestora, inclusiv orice contract care are drept obiect atât produse, cât şi servicii).
  – Produse care au fost livrate de prestator conform specificaţiilor specifice solicitate de client.
  – Sisteme termice (pachete de produse) ce au  fost distinct personalizate la cererea consumatorului.
  – Produse consumabile, care prin natura lor, odata desigilate nu pot fi revandute.
  – Produse identice desigilate in cazul achizitionarii mai multor bucati (peste 2).
  – Produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de cumparator.
  – Servicii de consultanta sau de montaj a echipamentelor achizitionate.
  – Produsele care prezinta defectiuni sau vicii de fabricatie (nu defecte cauzate de utilizator, care contravin termeniilor de garantie) vor fi inlocuite in termen de 5 zile de la receptia coletului returnat, in limita stocului disponibil, fara alte costuri si cu conditia ca produsul sa fie pachet complet, exact ca in momentul ridicarii sau livrarii. Inlocuirea este conditionata de notificarea scrisa transmisa la adresa de e-mail de mai jos. In cazul in care nu se respecta conditiile de returnare, produsul va intra in regim normal de garnatie, conform legii 449/2003.

  Prin acesta cale va informam ca suntem un magazin online ceea ce inseamna ca majoritatea comenzilor ar trebui realizate online, doar asa realizandu-se contractul la distanta (contract la distanţă – orice contract încheiat între profesionist şi consumator în cadrul unui sistem de vânzări sau de prestare de servicii la distanţă organizat, fără prezenţa fizică simultană a profesionistului şi a consumatorului, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanţă, până la şi inclusiv în momentul în care este încheiat contractul). Conform ordonantei mai sus mentionate, politica de returnare a produselor in termen de 14 zile se aplica numai persoanelor fizice si numai in cazul produselor comandate online.

  De retinut :

   

  In cazurile in care produsele returnate prezinta ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, ne rezervam dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea achitata, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse.
  De asemenea, ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (returnari repetate).
  Refuzati primirea coletelor al caror ambalaj este deformat sau deteriorat.

  Returul produselor se poate realiza doar dupa o notificare scrisa pe adresa de email contact@simdrivers.ro in termen de maxim 14 zile.

  In cazul in care ti-a fost livrat un alt produs decat cel pe care l-ai solicitat (desi specificatiile produsului sunt clar prevazute in cadrul comenzii pe care ai plasat-o pe site-ul  magazinului online), ai dreptul sa returnezi produsul fara cheltuieli suplimentare (compania noastra fiind obligata sa suporte cheltuielile de transport).

  Toate aceste clauze si conditii sunt prevazute in:

  Ordonanta de Urgenta Nr. 34/2014 privind regimul juridic al contractelor la distanta.
  Lege nr. 51 din 21/01/2003 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta.